foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


+043 756 00 234 03
office@engineer.com

Numarul total de cazuri confirmate cu rujeola in Romania raportate pana la data de 14.02.2020 este 19 381, din care 64 de decese. In perioada 10.02.2020 – 14.02.2020 au fost raportate inca 53 de cazuri nou confirmate in 5 judete.

Rujeola (pojarul) este o boală infecțioasă care adesea duce la complicații.
Din 4 persoane care fac rujeolă 1 are nevoie de spitalizare.
Pentru 1 din 1.000 de bolnavi de rujeolă (pojar), boala este mortală.
Vaccinul împotriva rujeolei (pojarului) protejează copiii împotriva acestei boli.
În România 9 din 10 parinți își vaccinează copiii.

Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile recomandă populației vaccinarea împotriva difteriei.
ATENȚIE! Chiar dacă ați fost vaccinați în copilărie, dar nu ați fost făcut rapel în ultimii 10 ani, vaccinarea este recomandată!
Recomandarea se bazează pe faptul că în Ucraina au fost confirmate cazuri de difterie în 2019 (potrivit informările postate pe site-ul Ministerului Sănătății din Ucraina). Au fost identificate cazuri de difterie și în regiunile Zakarpattia și Chernivetsika, au granița comună cu Nordul României. Reamintim că România are 5 județe de graniță cu Ucraina (Botoșani, Maramureș, Satu Mare, Suceava și Tulcea).
Difteria se răspândește cu ușurință între oameni prin contact direct sau prin aer, prin tuse sau strănut. Difteria este o boală infecțioasă cu potential mortal, cauzată de bacteria Corynebacterium diphtheriae. Simptomele debutează de regulă la 2-5 zile după expunere și încep cu durere în gât și febră. În cazuri severe, bacteria produce o toxină, care în final produce complicații (ce pot include probleme renale, probleme de sângerare din cauza trombocitelor sau chiar lezarea mușchiului cardiac).
Singura modalitate de prevenire a difteriei este vaccinarea specifică.

Vă rugăm introduceți adresa de email pentru contul dvs. Vi se va trimite un cod de verificare. După ce ați primit codul de verificare, veți putea alege o noua parolă pentru contul dvs.