folder Sfaturi pentru călători

Organizatia Mondială a Sănătătii

        · Recomandă vaccinarea antipoliomielită pentru persoanele care călătoresc în special în următoarele țări în care există circulația de virusuri polio (WPV sau cDVPV) și din care acestea se pot răspândi internațional: Afganistan, Pakistan, Nigeria, Papua Noua Guinee, Indonezia, Myanmar, Somalia și Filipine (la acele persoane care calatoresc frecvent si nu au primit o doză de vaccin poliomielitic în ultimile 12 luni).

Poate fi considerată vaccinarea și pentru călătoriile în fostele țări/țările vecine cu cele cu circulație de virusuri polio precum: Angola, Benin, Camerun, Ciad, Republica Democratica Congo, Republica Central Africană, China, Djibuti, Etiopia, Ghana, Kenia, Mozambique, Niger, Siria, Sudanul de Sud.

Vaccinarea se va face cu 4 săptămani înaintea călătoriei sau în cazuri extreme cu câteva zile înaintea călătoriei.

Vaccinarea va fi inscrisă în carnetul/format al OMS conform IHR 2005 și va însoți celelalte documente de călătorie.

 

  • Se recomanda cetatenilor romani care calatoresc in Ucraina sa se vaccineze impotriva difteriei. Pentru cetatenii care nu au fost vaccinati impotriva difteriei in ultimii 10 ani, vaccinarea se va face cu 4 saptamani inaintea calatoriei sau, in cazuri de urgenta, chiar inaintea acesteia.

Aceasta recomandare se bazeaza pe faptul ca in Ucraina au fost confirmate cazuri de difterie in anul 2019, asa cum se mentioneaza in informarile postate pe site-ul Ministerului Sanatatii din Ucraina si pe site-ul Guvernului Ucrainean. Din aceste rapoarte reiese faptul ca au fost identificate cazuri de difterie si in regiunile Zakarpattia si Chernivetsika cu care judete din Nordul Romaniei au granite comune.

Documente

pdf Cabinete vaccinari internationale Popular

17942 descarcari